Dobio informaciju iz SPS-a

Nešić: Boravak Schmidta u BiH je upitan jer nije u potpunosti u skladu za zakonskim propisima

Front11.09.23, 13:43h

Nešić: Boravak Schmidta u BiH je upitan jer nije u potpunosti u skladu za zakonskim propisima
Naveo je da propisi BiH jasno definišu pod kojim uslovima strani državljani mogu boraviti u našoj zemlji, kao i rokove boravka

 

 

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić izjavio je danas da je od Službe za poslove sa strancima dobio informaciju da je boravak Christiana Schmidta u BiH upitan, jer nije u potpunosti u skladu za pozitivnim zakonskim propisima.

 

Naveo je da propisi BiH jasno definišu pod kojim uslovima strani državljani mogu boraviti u našoj zemlji, kao i rokove boravka.

 

- Također, zatražit ću od sigurnosnih agencija da provjere i dostave informaciju ko su osobe koje obavljaju poslove obezbjeđenja Christiana Schmidta, da li imaju dozvole od naših agencija za obavljanje tog posla, kao i dozvole za posjedovanje i nošenje oružja - istakao je Nešić, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još