REFERENDUM POD LUPOM

Mandić sumnja u regularnost listića: 'Đozu čeka težak posao, morat će 60 hiljada puta udariti pečat!'

Front10.09.23, 19:56h

Mandić sumnja u regularnost listića: 'Đozu čeka težak posao, morat će 60 hiljada puta udariti pečat!'
Svaki listić moraće da OPEČATI predsjedavajući Đozo, obzirom da prema našim internim aktima jedini on ima ovlašćenje, odnosno može da ovlasti sekretara OV. Ali, ta funkcija već odavno ne postoji u našoj opštini - pojašnjava Mandić

 

 


Načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić oglasio se na Facebooku, gdje je objavio dva glasačka listića i ponovo izrazio sumnju u regularnost aktivnosti za provođenje referenduma za njegov opoziv kao načelnika.

 


Tim povodom u FB postu pojašnjava:


- Slika lijevo pokazuje glasački listić koji je bio planiran za referendum 17.09. Bio je u boji, imao u zlatotisku ugraviran grb Opštine kao vid zaštite od zlouptrebe.


Onda je opštinska većina odlučila da za 22.10. promijeni izgled u crno bijeli, u A4 formatu, koji se može štampati na običnom printeru, bez ikakve zaštite, kako bi sebi olakšala posao, potcjenjujući našu ali i inteligenciju birača Opštine Centar.


Međutim, ponavljam, svaki listić moraće da OPEČATI predsjedavajući Đozo, obzirom da prema našim internim aktima jedini on ima ovlašćenje, odnosno može da ovlasti sekretara OV. Ali, ta funkcija već odavno ne postoji u našoj opštini.


Gospodine predsjedavajući, čeka vas težak i naporan posao. 60 hiljada puta morate udariti pečat.


Napominjem da svaka zlouputreba pečata predstavlja ozbiljan kazneni prekršaj, ne smijete ga nikome dati u ruke, a pošto ste vi jedan fer demokrata, siguran sam da nećete imati ništa protiv da u prostoriju gdje budete ovjeravali listiće postavimo video nadzor. Radi transparentnosti i poštivanja zakonskih procedura u koje se stalno kunete.


Pratićemo budno svaki vaš korak jer znamo kakvo "izborno iskustvo" imate. Želim Vam puno sreće i živaca - poručio je na kraju Mandić

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 46

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još