susreli se prije dvije godine

U finalu US Opena Đoković i Medvedev, u posljednjem finalnom duelu ruski teniser bio jači

Sport09.09.23, 10:32h

U finalu US Opena Đoković i Medvedev, u posljednjem finalnom duelu ruski teniser bio jači
Đoković i Medvedev posljednji su se put na US Openu susreli u finalu 2021. godine, kada je ruski tenisač pobijedio i osvojio svoj jedini dosad naslov na tom turniru, što mu je ujedno i jedini "grand slam"

 

 

Ruski tenisač i treći nositelj na US Openu Danil Medvedev pobijedio je u polufinalu branitelja naslova i prvog nositelja Carlosa Alcaraza.

 

Nakon 3 sata i 19 minuta igre bilo je 7-6, 6-1, 3-6, 6-3 za Medvedev.

 

U nedjeljnom finalu sastat će se Medvedev i Novak Đoković, koji je u prvom polufinalnom ogledu bio bolji od 20-godišnjeg Amerikanca Bena Sheltona 6-3 6-2 7-6 po setovima.

 

Đoković i Medvedev posljednji su se put na US Openu susreli u finalu 2021. godine, kada je ruski tenisač pobijedio i osvojio svoj jedini dosad naslov na tom turniru, što mu je ujedno i jedini "grand slam".

 

Što se tiče Đokovića, ovo će mu biti deseti finale US Opena. Srpski tenisač ima negativan omjer u finalima – tri puta je otišao do kraja, a u šest navrata je poražen.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!