nakon reagiranja aldija halilovića

Ministar Bečarević odgovara: FGR odavno prodaje 'm... za bubrege', zašto niste demantovali OVE činjenice...?!

Front09.09.23, 09:13h

Ministar Bečarević odgovara: FGR odavno prodaje 'm... za bubrege', zašto niste demantovali OVE činjenice...?!
U mom obraćanju niti sam spomenuo vašu kompaniju, a niti Vas, i na Vaš odgovor gledam kao na odbranu g. Mandića, što je Vaše pravo, a moja obaveza da Vam odgovorim...

 

 

 

 


Nakon reagiranja jednog od prvih ljudi kompanije "Promotim" Aldija Halilovića na gostovanje ministra u Vladi KS Almira Bečarevića na Hayat televiziji, koje je DEPO Portal objavio u tekstu: Nastavlja se rat između Mandića i NiP-a... Aldi Halilović: 'Ministar SBiH Almir Bečarević laže i lešinari u Vladi KS!', Bečarević je uputio odgovor.


Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo navodi sljedeće:


Poštovani Aldi,


Manjeg teksta, a većih uvreda, odavno nisam vidio u jednom tekstu. Na kraju ovog reagovanja može se pročitati šta ste sve napisali i koji ste vokabular koristili.


Meni spočitavate "mahalske priče", "laži", "podmetanja", "političko lešinarenje" itd, a samo sam napisao i rekao svoje mišljenje o vrijednosti dva posla koja su ugovorena za 92.000 KM. Moje mišljenje je da ne vrijede više od 5.000 KM i to je sve bilo.

 
U mom obraćanju niti sam spomenuo vašu kompaniju, a niti Vas, i na Vaš odgovor gledam kao na odbranu g. Mandića, što je Vaše pravo, a moja obaveza da Vam odgovorim...


FGR odavno prodaje "m... za bubrege" pa bih volio da ste demantovali sljedeće činjenice:


- Srđan Mandić - kum (ne prijatelj) Reufu Sulejmanoviću,

- Reuf Sulejmanović zahvaljući kumstvu postaje predsjednik NO RAD,

- Reuf Sulejmanović rođak Alena Girta,

- Srđan Mandić u krvnoj vezi sa Verom Arnautović,

- Alen Girt zaposlenik Vaše kompanije i potpredsjednik NS.

 
Kako ovo niste demantovali, ovo postaje činjenica, a sve ono što ste za mene napisali - ja neću o Vama na isti način. NS propagira i proklamuje sve ono što u ovoj krvno-krvno-kumovskoj srodnoj vezi ne bi trebalo raditi i to je bila osnova za moje reagovanje, a mišljenje na cijenu je samo dato mišljenje. Vas vrijeđa mišljenje, a ne činjenice i stoga Vama ne može pomoći niti pomoć nekog stručnijeg...


Na kraju... Da, ja sam pravnik sa biografijom koju Vi nećete imati u životu, ali danas to nije bitno već je bitno da ako iz FGR nešto kažu, to treba da je uklesano u kamenu. Kamen se davno počeo topiti jer postaju kao i svi oni na koje su bacali drvlje i kamenje, a što se može vidjeti iz postupaka ovih dana na svim nivoima vlasti.


Oni su trebali biti drugačiji, a postaju isti i stoga da okončamo ovu raspravu, jer da ne idem dalje ko je gdje koga zaposlio tj. gdje ko radi, "uvaženi" Halilovicu - navodi na kraju svog reagiranja ministar Bečarević te citira dio iz Halilovićevog komentara na Facebooku na koji se ovaj odgovor odnosi:


"Politički lešinari nastavljaju sa svojim lažima i podmetanjima...


Ekspert je SBiH-ov ministar komunalne privrede Kantona Sarajevo, Almir Bečarević, inače pravnik, ali u slobodno vrijeme očito i IT stručnjak.


Ne bih previše o njemu, njegovim privatnim ratovima, nepotizmu i mahalskim pričama, ali moram reagovati na ponovo iznesene laži.


Veoma bitno za napomenuti, kako Bečareviću tako i ostalim bečarevićima, nipovcima i sličnim ekspertima, i ova javna nabavka se odvila transparentno i otvoreno


Dakle, 'uvaženi' ministre, ako zaista tvrdite da su nam posao 'namjestili' oni koji su svojom odlukom pokušali upravo suprotno , onda zaista imate veliki problem oko kojeg Vam ne može pomoći ni pravno, ni informatičko znanje koje posjedujete, pa je najbolje da pomoć potražite kod nekog stručnijeg... "

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još