PODRŠKA DODIKU I LUKIĆU SE NASTAVLJA

Trupe EUFOR-a prvi put na međuentitetskoj liniji: Počinje novi protest 'Granica postoji'

Front08.09.23, 17:45h

Trupe EUFOR-a prvi put na međuentitetskoj liniji: Počinje novi protest 'Granica postoji'
Podsjećamo, protiv entitetskog predsjednika i v.d. direktora Službenog glasnika RS-a Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu zbog neustavne odluke da se ne objavljuju odluke visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta

 


Novi protest „Granica postoji“ kao vid podrške predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska Miloradu Dodiku i v.d. direktoru Službenog glasnika RS-a Milošu Lukiću održava se danas u Vlasenici, u Oštroj luci.


Protest organizuju Dodikovi simpatizeri, a okupljanje zvanično počinje u 18 sati, prvi put su na međuentitetskoj liniji prisutni i pripadnici EUFOR-a.


Inače, protiv entitetskog predsjednika i v.d. direktora Službenog glasnika RS-a Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu zbog neustavne odluke da se ne objavljuju odluke visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.


Prošle sedmice su također održani ovi protesti na entitetskim linijama, prilikom čega je bio blokiran saobraćaj, što je izazvalo brojne reakcije domaće, ali i dijela međunarodne javnosti.


Detalje sa današnjeg okupljanja možete pratiti ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Arhiv)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 45

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još