U Sarajevu

Održan sastanak OHR-a i EUFOR-a: O čemu su razgovarali i hoće li reagovati?

Front08.09.23, 14:18h

Održan sastanak OHR-a i EUFOR-a: O čemu su razgovarali i hoće li reagovati?
Kako se navodi, Mennuti je istakao da je nephodna koordinacija angažmana međunarodne zajednice

 

 

U zgradi OHR-a održan je sastanak sa operativnim komandantom Operacije EUFOR-a Althea, saopćeno je iz OHR-a.

 

- Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Jonathan Mennuti danas je sa operativnim komandantom Operacije EUFOR-Althea generalpukovnikom Hubertom Cotterauom i njegovim saradnicima razgovarao o aktuelnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH i regionu - saopćeno je.

 

Kako se navodi, Mennuti je istakao da je nephodna koordinacija angažmana međunarodne zajednice.

 

- Mennuti je istaknuo neophodnost koordiniranog angažmana međunarodne zajednice u BiH kako bi se spriječilo poništavanje postignutih reformi i podrivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, te osiguralo sigurno i stabilno okruženje pogodno za dalje reforme i put BiH ka EU - istaknuto je u saopćenju.

 

Inače, u RS će se danas po drugi put održati protesti pod nazivom ‘Granica postoji’ a pristalice Milorada Dodika okupit će se na entitetskim linijama kako bi mu dali podršku zbog optužnice koju je podiglo Tužilaštvo BiH. Pored toga, Dodik je najavio uredbu prema policiji u RS po kojoj će biti dužni da uhapse visokog predstavnika Christiana Schmidt ukoliko se pojavi u ovom entitetu.

 

(DEPO PORTAL/mm)

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još