Lejla Kašić objavila

Rambo Amadeus priznao da je seksualno uznemiravao novinarku: Kažnjen novčano

Showbizz08.09.23, 11:45h

Rambo Amadeus priznao da je seksualno uznemiravao novinarku: Kažnjen novčano
Jer ovo nije bilo samo za odbranu moje časti i integriteta, već i za svaku od nas, poručila je

 

 

Muzičar Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, našao se u centru skandala nakon što ga je Lejla Kašić, producentkinja emisije „Dnevnica“ na Radio-televiziji Crne Gore, putem Instagrama optužila za seksualno zlostavljanje.

 

Ona je u martu najavila da će ga prijaviti nadležnim organima za seksualno uznemiravanje. Kašić je tada kazala da je Antonije Pušić neprimjereno dodirnuo, a onda i vrijeđao.

 

Kašić je na društvenim mrežama navela da je Antonije Pušić osuđen za prekršaj Zakona o javnom redu i miru.

 

- Kako je slučaj privukao ogromnu pažnju javnosti, ukazao u kolikom smo mizoginom blatu i direktno me izložio još jednoj vrsti nasilja - digitalnom nasilju, a danas konačno dobio epilog, s ciljem informisanja javnosti želim da saopštim sljedeće: Antonije Pušić je danas priznao krivicu i osuđen je za prekršaj Zakona o javnom redu i miru, a njegovo ponašanje okarakterisano kao naročito drsko, bestidno i uvredljivo. Za to mu je izrečena novčana kazna -  između ostalog je napisala.

 

Ona je i poručila:

 

- Nisam neko ko je sklon tabloidnim naslovima, pravljenju intriga od nečega što predstavlja traumatično iskustvo. Čuvajući i svoje i dostojanstvo osuđenog, nisam odgovarala na upite novinara od marta i od tada do sada slučaj je bio u rukama institucija. Sada kada je sve završeno i kada je osuđeni dobio kakvu-takvu kaznu ponosna sam na sebe i zahvalna svim ljudima (i koje znam i koje ne znam) što su bili uz mene. Naročito Ani iz Centra za ženska prava i Jovani iz njihove pravne podrške. Kažem "kakvu-takvu kaznu", jer Crna Gora još uvijek nema seksualno uznemiravanje u Krivičnom zakoniku.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!