novi termin referenduma

Mandić poručio: 'Ja sam spreman i vidimo se 22.10. ako do tad...'

Front05.09.23, 20:42h

Mandić poručio: 'Ja sam spreman i vidimo se 22.10.  ako do tad...'
Detaljno sam danas demaskirao i razotkrio neznanje, nestručnost, nekompetenciju i loše namjere interesne grupe vijećnika koja želi oteti vlast u Opštini Centar

 

Nakon sjednica Općinskog vijeća Centar o terminu referenduma za opoziv Srđana Mandića, oglasio se i sam Mandić.

 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

 

 

- Zašto je propao prvi pokušaj otimanja vlasti u Opštini Centar?


- zato što je tzv. komisija za opoziv donosila odluke koje nemaju pravnu valjanost jer nisu protokolisane i ne postoje valjani i javno dostupni zapisnici njihovih sastanaka!


- zato što je komisija formirana 21.08., 10 dana prije roka za slanje glasačkih listića u inostranstvo (01.09.)!


- zato što je komisija dostavila finansijski plan 24.08, odnosno 28.08. ostavivši mi samo 3 dana za provođenje procedure javne nabavke listića,


- zato što je komisija navodila načelnika da počini krivično dijelo kroz provođenje procedure javne napavke putem tzv. "cijepanja" nabavki, što Zakon o javnim nabavkama ne dozvoljava. Naravno da to nisam uradio niti ću ikad počiniti bilo kakvo protivzakonito djelo.


Detaljno sam danas demaskirao i razotkrio neznanje, nestručnost, nekompetenciju i loše namjere interesne grupe vijećnika koja želi oteti vlast u Opštini Centar. Novi datum referenduma sada je 22.10.


Vidjećemo hoćete li uspjeti, sada sa crnobijelim, nezaštićenim glasačkim listićima? Ja sam spreman i vidimo se 22.10., ako do tad, zbog vašeg neznanja, nesposobnosti i pohlepe, opet ne počinite neku početničku grešku. Ljudi koji nisu u stanju organizovati referendum bi željeli voditi opštinu. Neće vam proći - napisao je Mandić.

 

(DEPO PORTAL/af)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 40

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još