PRIJEVREMENI IZBORI

Kandidat za načelnika Starog Grada Irfan Čengić predstavio svoj program

Front05.09.23, 20:13h

Kandidat za načelnika Starog Grada Irfan Čengić predstavio svoj program
Programska konvencija je stranački organ, dok će se detalji programa pojedinačno predstavljati u izbornoj kampanji koja počinje 14. oktobra

 

U Sarajevu je večeras održana Programska konvencija na kojoj je predstavljen program organizacije za prijevremene izbore za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo koji će se održati u nedjelju, 29. oktobra.

 

 

Kandidat za načelnika Irfan Čengić, istakao je da je njegov primarni cilj normalizovati stanje u općini i pokrenuti razvojne projekte. Naglasio je da načelnik to ne može sam učiniti te da je zbog toga zahvalan što ima podršku većine vijećnika, što predstavlja osnovu za realizaciju programa.

 


- Program ćemo realizovati u tri faze: interventne mjere koje ćemo realizovati u prvih 100 dana, projekti koje možemo započeti i realizovati u prvoj godini mandata te mandatne politike koje će biti završene u roku pet godina. Sve navedene faze će biti transparentne i javnost će o njima biti detaljno informisana, jer je to politika za 21. stoljeće - rekao je Čengić.

 

Novi projekti, novi odnos prema ljudima i novo vrijeme bez korupcije uz transparentnost su tri cjeline programa koje će do detalja biti razrađene u „Strategiji razvoja Općine Sari Grad Sarajevo“, koja će biti usvojena u prvih 100 dana mandata, zajedno sa strateškim ciljevima, prioritetima i konkretnim mjerama, naglasio je Čengić.

 


Programska konvencija je stranački organ, dok će se detalji programa pojedinačno predstavljati u izbornoj kampanji koja počinje 14. oktobra.

 

Na večerašnjoj Konvenciji su prisustvovali, pored koalicije stranaka trojke (SDP, NiP i NS) i Demokratska fronta, SBB i Savez za Stari te vijećnici OV Stari Grad.

 

Predsjednik sarajevskog SDP-a Adnan Šteta istakao je da uz predsjednika Nikšića osoba koja ga je potakla da se uključi u politiku je bio upravo zastupnik Čengić te da vjeruje da će uz odličnu saradnju sa Vladom Kantona Sarajevo realizovati svoja obećanja.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još