PORUKA SA SKUPA U DOBOJU

Cvijanović zaprijetila: 'Ovo je samo generalna proba za ono što može da uslijedi... Dosta nam je nepravde!'

Front01.09.23, 19:31h

Cvijanović zaprijetila: 'Ovo je samo generalna proba za ono što može da uslijedi... Dosta nam je nepravde!'
Kako se moglo čuti, Željka Cvijanović je u svom obraćanju u Doboju između ostaloga poručila da se narod okupio "jer zna da treba da brani institucije RS i Republiku Srpsku". Ali je istakla i da je ovo "samo generalna proba"

 

 

 

U entitetu Republika Srpska održani su danas protesti podrške predsjedniku tog entiteta Miloradu Dodiku i to na četiri lokacije - u Doboju, Istočnom Sarajevu, Loparama i Nevesinju u blizini međuentitetskih linija.


Proteste je organizirao Odbor za zaštitu Srba u Federaciji kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog optužnice koju je protiv Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika ovog bh. entiteta Miloša Lukić podiglo Tužilaštvo BiH.


Predsjednik Odbora Đorđe Radanović pozvao je građane RS-a da se i dalje okupljaju na mirne proteste, te tako, kako je rekao, "spašavaju institucije RS-a".


Pozvao je na jedinnstvo srpskog naroda, a sa protesta su upućene i kritike na rad visokog predstavnika Christiana Schmidta, jer njegove odluke, kako je rečeno, podupiru nezadovoljstvo građana RS.


Također su poručili i federalnom ministru unutrašnjih psolova Isaku Rami da ih neće spriječiti u mirnom okupljanju.


Član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović se pridružila skupu u Doboju, a premijer RS Radovan Višković obratio se na skupu u Istočnom Sarajevu.


Skupove je osiguravala entitetska policija RS-a, prenijela je agencija Fena.

 

skup-istocno-sarajevo-podrska-dodiku


A kako se moglo čuti, Željka Cvijanović je u svom obraćanju u Doboju između ostaloga poručila da se narod okupio "jer zna da treba da brani institucije RS i Republiku Srpsku".


Ali je istakla i da je ovo "samo generalna proba"...


- Ovo je samo generalna proba za ono što može da uslijedi ukoliko nastave da nas maltretiraju, a maltertiraju nas ona kada ne dozovljavaju da Skupština i predsjednik obavljaju svoj posao. Predsjednik RS sada treba da odgovara za nepostojeće krivično djelo koje je kreirao neposotjeći visoki predstavnik. Dosta nam je više te nepravde s kojom živimo sve godine - poručila je Cvijanović te dodala i kako je sigurna da će “Republika Srpska pobijediti".

 

(DEPO PORTAL/FENA/ad/Foto:Fena,Arhiv)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 202

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još