VIDEO/ VIJORILA SE I ZASTAVA SA LIKOM PUTINA

Očekivalo se puno više: Koliko se građana okupilo na međuentitetskoj liniji da podrži Dodika i Lukića?

Front01.09.23, 18:59h

Očekivalo se puno više: Koliko se građana okupilo na međuentitetskoj liniji da podrži Dodika i Lukića?
Među okupljenima su bili i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, premijer RS Radovan Višković, te gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić

 

 

Kako je i najavljeno, građani su se danas okupili na međuentitetskim linijama na četiri lokacije, u znak podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti Službenog glasnika RS Milošu Lukiću, protiv kojih je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo optužnicu.


U Istočnom Sarajevu jake policijske snage obezbjeđivale su skup, kojem je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi, izvještava BHRT.


Prema informacijama koje su objavili pojedini mediji, pretpostavlja se da je bilo prisutno oko 2000 građana, mada su organizatori najavljivali da će se okupiti znatno više ljudi.  


Okupljeni građani nosili su zastave sa likom Dodika i ruskog predsjednika Vladimira Putina, te transparente sa porukama podrške predsjedniku RS.


Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović, organizator skupa, rekao je da građani neće dozvoliti "maltretiranje zvaničnika RS od strane Suda i Tužilaštva BiH".


- Mi smo za mir, ali ne dozvoljavamo udar na instutucije Republike Srpske - poručio je Radanović.


Prema njegovim riječima, odbijanje zahtjeva od strane MUP-a KS da se protest održi ispred Suda i Tužilaštva BiH predstavlja političku odluku.


- Garantovao sam da će doći 8.000 Srba i da neće napraviti nikakav incident, ali oni nisu mogli garantovati da li bi se ponašali tako i oni drugi koji bi protestovali zbog naše mirne šetnje - naveo je Radanović.


Među okupljenima su bili i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, premijer RS Radovan Višković, te gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

 


O okupljanjima građana u drugim gradovima Republike Srpske čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još