uoči održavanja protesta

Jake policijske snage na ulicama Istočnog Sarajeva, a vidi se i prisustvo snajperista!

Front01.09.23, 16:54h

Jake policijske snage na ulicama Istočnog Sarajeva, a vidi se i prisustvo snajperista!
Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt poručio je kako je nedgovorno “na međuentitetskoj liniji razgraničenja organizirati političke događaje koji podstiču na podjele”

 

 

 

Desetine pripadnika MUP-a RS idu ulicom Ive Andrića ka mjestu održavanja protesta u Istočnom Sarajevu, javlja reporterska ekipa N1.

 


U 18 sati zakazano je okupljanje na međuentitetskoj liniji kao podrška optuženom predsjedniku entiteta Republika Srpska Miloradu Dodiku.


Kamere N1 zabilježile su jake policijske snage, a primijetno je, kao što se može vidjeti i na fotografiji, prisustvo snajperista, što možete pogledati ovdje.  

 

Podsjećamo, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt poručio je kako je nedgovorno “na međuentitetskoj liniji razgraničenja organizirati političke događaje koji podstiču na podjele”.


“Sloboda kretanja između dva entiteta mora biti osigurana u svakom trenutku. Svi pokušaji da se međuentitetska linija razgraničenja prikaže kao linija razdvajanja BiH predstavljaju jeftinu manipulaciju građanima”, dodao je Schmidt.


 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 41

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još