VIDEO/ SRAMOTNO

Pogledajte video spot kojim se stanovnici RS-a pozivaju na proteste: Sarajevo nazvano tamnim vilajetom

Front01.09.23, 09:21h

Pogledajte video spot kojim se stanovnici RS-a pozivaju na proteste: Sarajevo nazvano tamnim vilajetom
Zanimljivo je i da se u spotu ne spominje ko stoji iza njega, odnosno ko je organizator ovih okupljanja. Osim toga, u Banjoj Luci, ali i drugim mjestima u RS-u pojavili su se i bilbordi sa istom porukom

 

"Granica postoji" naziv je sramotnog video spota kojim se stanovnici Republike Srpake pozivaju da danas u 18 sati izađu na proteste na međuentutetku liniju. Prema navodima iz ovog snimka, okupljanja će se održati na četiri lokacije i to u Istočnom Sarajevu, na Majevici, na Usori i u Nevesinju, prenosi Oslobođenje.

 

U spotu se Sarajevo, ali i cijela FBiH naziva tamnim vilajetom, u kojem navodno nema mjesta ta Sebe, u kojem su navodno ugrožena i pogažena prava Srba i slične tvrdnje iz Dodikovsko-SNSD-ovskog arsenala.

 


Povod za ovo okupjanje, formalno je odbijanje MUP-a KS da izda saglasnost za traženo okupljanje ispred zgrade Suda BiH, zbog procjene da bi moglo doći do značajnijeg narušavanja javnog reda i mira. A povod za zabranjeno okupljanje isted Suda BiH je odbrana lika i djela vrhovnog gospodara RS-a Milorada Dodika, protiv kojeg je podignuta optužnica zbog neprovođenja odluka visokog predstavnika.

 

Inače, ono što je primjetno je da u spotu, recimo, nije spoemnut podatak koliko stanovnika Istočnog Sarajeva ima zaposlenje u "tamnom vilajetu" i to ne samo u državnim, nego i u federalnim, pa i kantonalnim institucijama, ali i u privatnom sektoru.

 

Zanimljivo je i da se u spotu ne spominje ko stoji iza njega, odnosno ko je organizator ovih okupljanja. Osim toga, u Banjoj Luci, ali i drugim mjestima u RS-u pojavili su se i bilbordi sa istom porukom.

 

Video pogledajte na linku.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 216

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još