Trenutno ima samo jedan kandidat

Prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo 29. oktobra

Front30.08.23, 14:32h

Prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo 29. oktobra
Prijave za ovjeru političkih stranaka i nezavisnih kandidata za učešće na prijevremenim izborima podnose se CIK-u BiH do 4. septembra 2023. godine do 16.00 sati

 

 

Prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo bit će održani 29. oktobra ove godine. 
 

Odluku o raspisivanju i održavanju prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo donijela je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine na sjednici.
 

Prijave za ovjeru političkih stranaka i nezavisnih kandidata za učešće na prijevremenim izborima podnose se CIK-u BiH do 4. septembra 2023. godine do 16.00 sati, saopćeno je iz CIK-a.
 

Centralna izborna komisija BiH je, pored navedene Odluke, donijela i Uputstvo o rokovima izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo koje će javnosti biti dostupno na internet stranici CIK-a BiH, www.izbori.ba.
 

Građani Općine Stari Grad Sarajevo su 23. jula na refertendumu izglasali opoziv dugogodišnjem općinskom načelniku Ibrahimu Hadžibajriću, koji je u pritvoru.
 

Za sada je jedino Irfan Čengić iz Socijaldemokratske partije (SDP) najavio kandidaturu za načelnika te općine.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!