sve se trese nakon burne press konferencije

Iz Agencije za upravljanje oduzetom imovinom demantuju premijera Nikšića: 'To su netačne i nepotpune informacije'

Front25.08.23, 16:09h

Iz Agencije za upravljanje oduzetom imovinom demantuju premijera Nikšića: 'To su netačne i nepotpune informacije'
Demant se odnosi na Nikšićeve tvrdnje o nezakonitostima i malverzacijama koje je zatekao u Agenciji za upravljanje oduzetom imovinom. Između ostaloga

 

 


Vinko Jakić, u svojstvu Direktora Federalne agencija za upravljenje oduzetom imovinom, zastupan po punomoćniku, advokatu Elmiru Jahiću, uputio je demant na dio izjave premijere Federacije BiH Nermina Nikšića na današnjkpj press konferenciji.


Demant se odnosi na Nikšićeve tvrdnje  o nezakonitostima i malverzacijama koje je zatekao u Agenciji za upravljanje oduzetom imovinom. Između ostaloga, Nikšić je kazao: 


- Tu ima materijala jedan “tamić”, da vidite kako se upravljalo imovinom koja je oduzeta pravosnažnim presudama od onih ljudi koji su je stekli krivičnim djelom. Ovih dana se to dokumentuje i bit će predato nadležnim organima.


U demamntu se pak tvrdi da su navedene izjave premijera FBiH "neistinite i nepotpune", a kompletan demant pročitajte u nastavku:

 

agencija-za-upravljanje-oduzetom-imovinom-demant

agencija-za-upravljanje-oduzetom-imovinom-registar

 

(DEPO PORTAL/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 69

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još