POGLED IZ SUSJEDSTVA

Srđan Mandić, načelnik najjače sarajevske općine: 'Valjao sam im kao Srbin u Armiji BiH, a danas... Ruše me špijuni!'

Front25.08.23, 14:07h

Srđan Mandić, načelnik najjače sarajevske općine: 'Valjao sam im kao Srbin u Armiji BiH, a danas... Ruše me špijuni!'
Srbin, koji je u ratu bio pripadnik bošnjačke Armije BiH, na izborima je osvojio 65 posto glasova i do nogu potukao generala Nedžada Ajnadžića, kandidata SDA

 

 

 

Srđan Mandić 2020. godine postao je načelnik najvažnije sarajevske gradske općine – Centar. Ovaj rođeni Sarajlija, po nacionalnosti Srbin, koji je u ratu bio pripadnik bošnjačke Armije BiH, na izborima je osvojio 65 posto glasova i do nogu potukao generala Nedžada Ajnadžića, kandidata SDA.


A koliko je SDA bilo stalo do pobjede, svjedoči tadašnja izjava Bakira Izetbegovića da “Centar vrijedi kao 10 drugih općina u BiH”. Na njezinu su području najvažnije državne i federalne institucije, dvije olimpijske dvorane i stadion Koševo, sjedište niza banaka, vjerskih i drugih organizacija, kazališta...


Tri godine poslije Mandić će fotelju morati braniti na referendumu, zakazanom za 17. rujna..., piše Slobodna Dalmacija u tekstu koji možete čitati ovdje.  

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 95

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još