suprotno planiranom

Gdje je zapela sanacija Skenderije? Radovi najavljeni, a onda sve stalo... Direktor Petrinić pojašnjava šta se dešava

Biznis Klub23.08.23, 10:56h

Gdje je zapela sanacija Skenderije? Radovi najavljeni, a onda sve stalo... Direktor Petrinić pojašnjava šta se dešava
Suprotno planiranom, suočili smo se s nizom administrativno-pravnih prepreka, o čemu smo dužni informisati i naše klijente i širu javnost...

 

 

Povodom brojnih pitanja koja posljednjih dana stižu na adresu KSC Skenderija o projektima sanacije određenih dijelova ovog kulturno-sportskog centra, od strane zakupaca, organizatora događaja, ali i drugih zainteresiranih strana, direktor Damir Petrinić uputio je saopćenje za javnost u kome odgovara:


- Zbog potpisanih Ugovora sa Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo o sufinansiranju sanacije, Skenderija je svoje programske i druge aktivnosti konzervativnije planirala, očekujući da će najkasnije u drugom kvartalu ove poslovne godine ući, ako ništa, u parcijalne radove.


Suprotno planiranom, suočili smo se s nizom administrativno-pravnih prepreka, o čemu smo dužni informisati i naše klijente i širu javnost.


Od 6. 2. 2023. godine čekamo urbanističku saglasnost za rekonstrukciju Doma Mladih. Neophodno očitovanje Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika traje, nažalost, i pored naših urgencija, do danas.


Vlada Kantona Sarajevo je 20. 4. 2023. godine donijela Zaključak i dala konkretna zaduženja u pravcu prenosa prava vlasništva B faze Skenderije na KJP Skenderija, bez čega se ranije nije moglo pristupiti realizaciji projekta rekonstrukcije Ledene dvorane. U međuvremenu su nam se nametnule nove pravne prepreke i neizvjesnosti koje projekat rekonstrukcije Ledene dvorane dodatno prolongiraju.


Sanacija platoa i pitanje statusa Trgovki i dalje čekaju rješenja drugostepenog organa.


Građanke i građane, naše korisnike, molimo za razumijevanje. Oni su na direktan ili indirektan način bili pogođeni najavljenim a još uvijek nerealizovanim radovima.


Upravo gore navedene administrativno-zakonske barijere predstavljaju jedini i najveći problem ka realizaciji pominjanih projekata.


Centar Skenderija je visoko zainteresovan da se otklone administrativno-zakonske barijere koje stoje na putu realizacije projekata sanacije Skenderije i činimo sve što je u našoj moći da ubrzamo procese te uklonimo eventualne političke opstrukcije s ovog, za širu društvenu zajednicu, značajnog projekta.

 

Javnost ćemo adekvatno i blagovremeno informisati o svim statusnim promjenama - navodi direktor KSC Skenderija Damir Petranić.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!