KLUPKO SE (POLAKO) ODMOTAVA

Ko je vršio pritisak na načelnika Mandića da se protuzakonito izdaju urbanističke dozvole? Stigla krivična prijava u Tužilaštvo KS!

Front21.08.23, 18:25h

Ko je vršio pritisak na načelnika Mandića da se protuzakonito izdaju urbanističke dozvole? Stigla krivična prijava u Tužilaštvo KS!
Tražili da se pojedinim investitorima protuzakonito izdaju urbanističke i upotrebne dozvole i/ili da se mimo javnog poziva stupa u pregovore oko gradnje na područjima na kojima ne postoje važeći regulacioni planovi

 

 

 

 

U Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo stigla je krivična prijava protiv NN lica za za koja je načelnik sarajevske općine Centar Srđan Mandić izjavio da su vršili pritisak na njega da pogoduje različitim investitorima i da dodjeljuje novac podobnima, saznaje Raport.


U prijavi se navodi kako su NN lica vršila pritiske da se pojedinim investitorima protuzakonito izdaju urbanističke i upotrebne dozvole i/ili da se mimo javnog poziva stupa u pregovore oko gradnje na područjima na kojima ne postoje važeći regulacioni planovi.


Navodi se i da su tražili da se dodjeljuje novac na štetu općinskog budžeta privatnom sportskom klubu čiji je vlasnik jedan od vijećnika OV Centar, te da su predsjedavajući Komisije za poslovne prostore Općine Centar i s njom povezana lica određivali ko će, kako i pod kojim uslovima dobiti na korištenje poslovni prostor, a radeći za jednu oglašivačku agenciju konstantno te da je taj predsjedavajući vršio pritisak na Mandića i na općinske službe sa ciljem ostvarivanja određenih ličnih pogodnosti, čime su zloupotrijebili položaj i ovlaštenje, trgovali utjecajem nanoseći štetu budžetu općine i pogodujući drugima.


O svim previranjima u sarajevskoj općini Centar, kao i o referendumu o opozivu koji je zakazan za nešto manje od mjesec dana, načelnik Srđan Mandić otvorio je dušu pred kamerama, a više o tome čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 81

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još