Ministar Magoda i načelnik Ejubović potpisali Sporazum

Ovaj objekat veliki je zagađivač zraka u Kantonu Sarajevo: Počinje rekonstrukcija sportske dvorane

Sport21.08.23, 16:52h

Ovaj objekat veliki je zagađivač zraka u Kantonu Sarajevo: Počinje rekonstrukcija sportske dvorane
Realizacija projekta utopljavanja dvorane podrazumijeva zamjenu fasadnih otvora, termoizolaciju vanjskih zidova, kao i stropne i krovne konstrukcije, te zamjenu rasvjetnih tijela, kotla i ugradnju termostatskih ventila

 

 

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda i načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović potpisali su Sporazum o sufinansiranju projekta "Utopljavanje objekta JU KSIRC Hadžići". Ministarstvo kulture i sporta KS izdvojit će za tu namjenu 415.000 KM, a ostatak novca u iznosu od 200.000 KM obezbijedit će Općina Hadžići.

 

Realizacija projekta utopljavanja dvorane podrazumijeva zamjenu fasadnih otvora, termoizolaciju vanjskih zidova, kao i stropne i krovne konstrukcije, te zamjenu rasvjetnih tijela, kotla i ugradnju termostatskih ventila.

 

- Kulturno-sportski i rekreacioni centar Hadžići od strateškog je značaja za razvoj sporta i kulture, kako na području općine Hadžići, tako i Kantona Sarajevo. Stvaranjem boljih uslova u objektu, siguran sam da će naši sportski klubovi i mladi ljudi postizati vrhunske rezultate - naglasio je ministar Magoda.

 

Nakon svečanog potpisivanja Sporazuma obišao je dvoranu, zajedno sa općinskim načelnikom.

 

magoda-ejubovic

 

Objekt se nalazi u centru Hadžića, a za zagrijavanje koristi čvrsto gorivo odnosno ugalj i jedan je od velikih zagađivača zraka u Kantonu Sarajevo.

 

Ministar Magoda i načelnik Ejubović zaključili su da će se, utopljavanjem dvorane i prelaskom na plin, značajno utjecati na kvalitet zraka na tom području. Time će biti stvoreni i bolji uslovi za sve korisnike.

 

Osim modernog terena za rukomet i košarku, objekt posjeduje i salu za borilačke sportove, fitness centar, te prostor za učenje, rad i druženje mladih ljudi. 

 

U dvorani u Hadžićima održavaju se, kao redovne aktivnosti, nastava sporta, utakmice, treninzi i rekreacija, te razni kulturno-zabavni događaji. U toj dvorani se igraju i reprezentativne utakmice u ženskom rukometu i košarci, a centar je sjedište Rukometnog i Taekwondo saveza KS.

 

- Načelnik Ejubović je naglasio da, u kategoriju najvažnijih korisnika, ipak spadaju učenici Srednjoškolskog centra Hadžići, koji usluge centra koriste za održavanje nastave sporta - navodi Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.  

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još