VIDEO/ Kada će provozati

Objavio i video: Adnan Šteta najavio tramvaje na vrijeme i otkrio šta sve posjeduju

Front18.08.23, 13:46h

Objavio i video: Adnan Šteta najavio tramvaje na vrijeme i otkrio šta sve posjeduju
Prvi tramvaji, prema ugovoru, trebaju biti isporučeni dvije godine od potpisivanja ugovora, a to znači u septembru ove godine, a isporuka svih 15 tramvaja do ljeta 2024. godine

 

 

Adnan Šteta, ministar saobraćaja KS, na svom Facebook profilu objavio je snimak proizvodnje novih tramvaja koji trebaju stići u Sarajevo. Uz objavu novog tramvaja Šteta je napisao: "Izgleda da će biti u roku. Novi sarajevski tramvaj".

 

U septembru 2021. godine objavljena je informacija o nabavci novih tramvaja. Riječ je o 15 tramvaja proizvođača Stadler kapaciteta 180 putnika, a od toga je 79 sjedećih mjesta. Vrijednost nabavke je 34 miliona eura.

 

Prvi tramvaji, prema ugovoru, trebaju biti isporučeni dvije godine od potpisivanja ugovora, a to znači u septembru ove godine, a isporuka svih 15 tramvaja do ljeta 2024. godine.

 

Imat će klima-uređaj, videonadzor, elektronski sistem naplate, štedit će električnu energiju, imat će smanjen nivo buke...

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još