Veliki uspjeh

Zrinjski se plasirao u grupnu fazu i ispisao historiju bh. fudbala!

Sport17.08.23, 21:41h

Zrinjski se plasirao u grupnu fazu i ispisao historiju bh. fudbala!
Zrinjski će u plej-ofu Evropa lige igrati protiv LASK Linza, a u slučaju i da ne eliminira austrijskog predstavnika, igrat će grupnu fazu Konferencijske lige

 

 

Fudbaleri Zrinjskog eliminirali su Breidablik i plasirali se u plej-of Evropa lige. „Plemići“ su uprkos porazu od 1:0 u revanš meču prošli dalje sa ukupnih 6:3.

 

Tako su Mostarci ispisali historiju bh. fudbala jer su plasmanom u plej-of Evropa lige postali prvi klub iz Bosne i Hercegovine koji će igrati grupnu fazu evropskog takmičenja.

 

Zrinjski će u plej-ofu Evropa lige igrati protiv LASK Linza, a u slučaju i da ne eliminira austrijskog predstavnika, igrat će grupnu fazu Konferencijske lige.

 

Prvu utakmicu protiv LASK-a Zrinjski će igrati u Austriji naredne sedmice, a sedam dana kasnije je na rasporedu revanš u Mostaru.

 

Jedini gol na Islandu viđen je u 56. minuti kada je iskusni Slobodan Jakovljević nespretno reagirao i poslao loptu u vlastitu mrežu.

 

Podsjetimo, Zrinjski je u prvom meču deklasirao Breidablik sa čak 6:2. Po dva gola su dali Tomislav Kiš i Matija Malekinušić, te po jedan Nemanja Bilbija i Antonio Ivančić.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!