Ne stišavaju se reakcije

Poznati glumac o Zahiragiću: 'Nije pogledao dva filma, a našao da komentariše, ja sam se borio u ratu...'

Showbizz17.08.23, 20:05h

Poznati glumac o Zahiragiću: 'Nije pogledao dva filma, a našao da komentariše, ja sam se borio u ratu...'
Sarajevski glumac Aleksandar Seksan smatra da ovo nije propust organizatora, već da su upravo oni žrtve podmetnutog materijala

Burne reakcije javnosti izazvala je prezentacija filma „Heroji Halijarda“ Radoša Bajića, na platformi CineLink u okviru Sarajevo film festivala. Radi se o projektu koji u glorifikovanom svjetlu predstavlja četnički pokret u Drugom svjetskom ratu. Iz organizacije festivala: iznenađenje, pa muk, potom prihvatanje odgovornosti.


Projekat „Heroji Halijarda“ reditelja Radoša Bajića prezentovan je na platformi CineLink pod pokroviteljstvom Telekoma Srbije. Drama je to inspirisana Operacijom „Halijard“ i u afirmativnom svjetlu iznosi priču o četničkom pokretu u Drugom svjetskom ratu, predvođenim Dražom Mihailovićem.

 

- Borimo se sa mnogim produkcijskim problemima već 18 godina. Naša produkcija je osnovana 2005. godine. Projekat koji vam prezentujem je naš najveći i najambiciozniji projekat“, najavio je tako ovaj film njegov producent Nedjeljko Bajić.

 

Iz organizacije SFF-a prvobitno bez reakcije, potom ipak obrazloženje. Film nije emitiran već su, kažu, prezentovane osnovne informacije o projektu i prikazana tri inserta snimljenog materijala. Dodaju, sadržaj prezentacije je bio isključiva odgovornost Telekoma Srbije.

 

- Do sada sa svim smo partnerima komunicirali s odnosom poslovnog povjerenja materijala koji će prezentirati. Sadržaj ovog projekta nikada nije spomenut. Jasno je da je ovim podmenutim revizionističkim sadržajem poslovno povjerenje narušeno - saopćili su iz SFF-a.

 

Sarajevski glumac Aleksandar Seksan smatra da ovo nije propust organizatora, već da su upravo oni žrtve podmetnutog materijala.

 

Tokom razgovara dotakli smo se ove teme kao i reakcija pojedinih političara, piše Source.ba.

 

U razgovoru se dotakao i Harisa Zahiragića, poručivši da "nije pogledao ni dva filma, a našao je da komentariše"

 

- Neću tog čovjeka da komentarišem uopće. To nisi relevantni političari - poručio je Seksen.

 

Intervju možete pogledati ovdje.

 

(DEPO PORTAL/mm)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 215

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još