Lijepe vijesti

Svi osnovci u Kantonu Sarajevo dobit će besplatne udžbenike

Biznis Klub17.08.23, 15:52h

Svi osnovci u Kantonu Sarajevo dobit će besplatne udžbenike
Podsjetila je i kako je ovakva praksa uvedena prošle godine za učenike od petog do devetog razreda, kada je u budžetu Kantona Sarajevo osigurano četiri miliona KM za ovu namjenu

 

 

- Ove godine svi učenici od prvog do devetog razreda osnovnih škola, kao javnih ustanova, dobit će besplatne udžbenike - poručila je uoči početka nove školske godine ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović.

 

Podsjetila je i kako je ovakva praksa uvedena prošle godine za učenike od petog do devetog razreda, kada je u budžetu Kantona Sarajevo osigurano četiri miliona KM za ovu namjenu.

 

- Ove godine tu smo praksu i učenički standard kompletirali i za učenike od prvog do četvrtog razreda. Na ovaj način želimo snažno podržati naše učenike i porodice, uspostavljati dobre učeničke standarde, a ovakvih primjera bit će još puno u narednom periodu - naglasila je ministrica Hota-Muminović, saopćio je Press KS.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još