Sjajna pobjeda

Zmajevi razbili Mađare za drugi krug kvalifikacija za Olimpijske igre

Sport16.08.23, 22:34h

Zmajevi razbili Mađare za drugi krug kvalifikacija za Olimpijske igre
U posljednjoj dionici naša selekcija je ušla dosta opušteno, ali naši momci u konačnici nisu željeli dopustiti bilo kakva iznenađenja, te su dopustili Mađarima da samo smanje prednost na konačnih 97:71

 

 

Zmajevi su odigrali vjerovatno najbolju utakmicu u posljednjoj deceniji. Od prve do posljednje minute, naša selekcija je u potpunosti dominirala susretom i na kraju ostvarila pobjedu od 26 poena razlike.

 

Utakmicu su sjajno otvorili Džanan Musa, Jusuf Nurkić i Luka Garza. Na kraju prve četvrtine rezultat je glasio 36:16 u korist naše selekcije, a u toj četvrtini je Musa imao 16 poena uz četiri skoka i četiri asistencije.


Nastavak utakmice je donio još veću dominaciju Zmajeva, te se na pauzu otišlo sa rezultatom 57:28 u korist naše reprezentacie.


U trećoj četvrtini Mađarska je poenterski napravila iskorak, ali naši Zmajevi su to pratili u stopu, te su i u toj četvrtini slavili sa 26:24. 
 

U posljednjoj dionici naša selekcija je ušla dosta opušteno, ali naši momci u konačnici nisu željeli dopustiti bilo kakva iznenađenja, te su dopustili Mađarima da samo smanje prednost na konačnih 97:71.
 

Najefikasniji pojedinci u našoj selekciji bili su Džanan Musa sa 26 poena, pet skokova i sedam asistencija, Amar Alibegović sa 14 poena i pet skokova, Jusuf Nurkić sa 12 poena i deset skokova i Luka Garza sa deset poena i pet skokova. 
 

Podsjećamo, u daljem krugu pretkvalifikacija naša reprezentacija će igrati protiv selekcije Izraela koja je bila prvoplasirana u grupi A.

 

(DEPO PORTAL)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još