Okuplja tim

Evo ko Dodiku sprema odbranu: Advokat Radovana Karadžića kojem je bio zabranjen ulazak u BiH

Front14.08.23, 10:07h

Evo ko Dodiku sprema odbranu: Advokat Radovana Karadžića kojem je bio zabranjen ulazak u BiH
- I to je ono što nas je motivisalo da sada formiramo ozbiljan pravno-politički tim koji bi se bavio svim aspektima - rekao je Petronijević

 

 

Goran Petronijević, proruski aktivista i član advokatskog tima ratnog zločinca Radovana Karadžića, najavio je da će formirati tim za odbranu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika protiv kojeg je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo optužnicu.

 

Petronijević je za RTRS rekao da nema sumnje da Christian Schmidt i njegovi "sarajevski poslušnici" gaze Dejtonski sporazum, ruše Ustav Bosne i Hercegovine i krše Povelju Ujedinjenih nacija.

 

- I to je ono što nas je motivisalo da sada formiramo ozbiljan pravno-politički tim koji bi se bavio svim aspektima - rekao je Petronijević.

 

Petronijeviću je donedavno bio zabranjen ulazak u Bosnu i Hecegovinu jer predstavlja prijetnju sigurnosti, javnom poretku, javnom redu i miru i javnom zdravlju u Bosni i Hercegovini ili međunarodnim odnosima BiH.

 

(DEPO PORTAL/mm; Foto: N1)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 37

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još