VIDEO/ "Nasilje je svuda oko nas"

Hrvatska pjevačica posvetila emotivnu pjesmu ubijenoj Nizami Hećimović

Showbizz14.08.23, 09:46h

Hrvatska pjevačica posvetila emotivnu pjesmu ubijenoj Nizami Hećimović
Stravičan zločin desio se u petak u Gradačcu, u kojem je Nermin Sulejmanović monstruozno ubio bivšu suprugu Nizamu Hećimović pucavši joj u glavu i sve prenoseći na Instagramu

 

 

Hrvatska pjevačica Ida Prester objavila je na društvenim mrežama pjesmu posvećenoj ubijenoj Nizami Hećimović.

 

- Posljednja 24 sata pisala sam ovu pjesmu, potaknuta horor pričom o ubijenoj ženi u Gradačcu. Nasilje je svuda oko nas, ne smanjuje se nego povećava, posebno prema ženama. Svakih desetak dana čitamo o novim žrtvama stradalima od ruku svojih partnera. Šta možemo? Kako zaštititi te žene, ranjene, uplašene, u panici? Kako obuzdati taj val agresije povrijeđenog ega koji vodi u (auto)destrukciju? - napisala je.

 

Dodala je da nema odgovor na ova pitanja i da samo može napisati pjesmu za posvetu.

 

- Proći će još mjeseci dok se ovo pošteno snimi, smiksa, uobliči… Bilježim trenutak prve ideje. Nadam se da ćemo je uskoro zajedno pjevati na koncertima i napraviti štit od naših tijela - navela je.

 

Danas je u Tuzlanskom kantonu proglašen Dan žalosti povodom ubistava građana na području Gradačca. U Sarajevu i Mostaru su zakazani mirni protesti kojima se želi ukazati na problem femicida.

 

Podsjetimo, stravičan zločin desio se u petak u Gradačcu, u kojem je Nermin Sulejmanović monstruozno ubio bivšu suprugu Nizamu Hećimović pucavši joj u glavu i sve prenoseći na Instagramu. U svom pomahnitalom pohodu, Sulejmanović je ubio još dvoje ljudi, troje ranio, te na kraju presudio sam sebi. Suprugu je ubio pred djetetom, koje je ostavio u lokvi krvi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Idaprester (@ida_prester)

 

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook