čini se da nema smjene

Bakir Izetbegović tvrdi da će Sebija ostati na čelu KCUS-a: Da li se Trojka nagodila s njim?!

Front13.08.23, 10:47h

Bakir Izetbegović tvrdi da će Sebija ostati na čelu KCUS-a: Da li se Trojka nagodila s njim?!
Već se špekulisalo da postoji "dogovor između dijela Trojke i lidera SDA da se akademski osramoćena Sebija Izetbegović ostavi na KCUS-do regularnog kraja mandata"

 

 

 


Bakir Izetbegović potvrdio je da će njegova supruga Sebija Izetbegović ostati na čelu Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu (KCUS) do isteka mandata.

 


To znači da Vlada Federacije Bosne i Hercegovine neće pokretati njenu smjenu, iako su to obećali, piše Raport.


- Profesorica Izetbegović će obnašati funkciju direktora KCUS-a vjerovatno do januara iduće godine, i time će dovršiti dva mandata na toj poziciji. U tih osam godina će kroz Klinički centar proći bukvalno milioni pacijenata, i sasvim sigurno su posvjedočili da su sav njen napor i borba bili u njihovu korist, da su u njenom mandatu konačno dobili uslugu i tretman kakav zaslužuju - naveo je Izetbegović u razgovoru za Faktor.


Raport podsjeća da je već pisao o špekulacijama da postoji "dogovor između dijela Trojke i lidera SDA da se akademski osramoćena Sebija Izetbegović ostavi na KCUS-do regularnog kraja mandata".


A on istječe upravo početkom januara, kako to Izetbegović i govori.


Kako tvrdi Raport, prema istim tim nezvaničnim informacijama, pregovorima da Sebija ostane na čelu KCUS-a, između dijela Trojke i Izetbegovića posredovao je Osman Mehmedagić Osmica, koji je ponudio ili se pozvao na neke ranije ustupke iz vremena dok je bio šef OSA-e.


U svakom slučaju, Vlada FBiH i Trojka ovim su prekršili svoje prvo obećanje dato građanima – da će Sebija Izetbegović biti smijenjena.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 195

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još