NAKON SERIJE UBISTAVA

Efendić ogorčen: Zašto Dan žalosti nije u cijeloj BiH? Gradačac sam tuguje... Nekima je očito Beograd bliži!

Front12.08.23, 13:54h

Efendić ogorčen: Zašto Dan žalosti nije u cijeloj BiH? Gradačac sam tuguje... Nekima je očito Beograd bliži!
Prije samo tri mjeseca, nakon masovnog ubistva u Beogradu, isti dan održana je vanredna sjednica Vijeća ministara i proglašen Dan žalosti u BiH, i to na Dan sjećanja na ubijenu djecu opkoljenog Sarajeva 5. maj. Sinoć te sjednice nije bilo

 

 


Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić oštro je reagirao na neproglašavanke dana žalosti u Bosni i Hercegovini, nakon što je u Gradačcu izvršena serija brutalnih ubistava.  


U kratkom komentaru na Facebooku je napisao:


- Prije samo tri mjeseca, nakon masovnog ubistva u Beogradu, isti dan održana je vanredna sjednica Vijeća ministara i proglašen Dan žalosti u BiH, i to na Dan sjećanja na ubijenu djecu opkoljenog Sarajeva 5. maj.


Sinoć te sjednice nije bilo, a nema ni Dana žalosti. Pa ni u Federaciji BiH…


Gradačac sam tuguje.


Nekima je očito Beograd bliži od Gradačca. Svaki dalji komentar je suvišan - poručio je Efendić.

 

Podsjećamo, nakon stravičnog ubistva u Gradačcu koje je potreslo Bosnu i Hercegovinu, na dan dženaze ubijenih gradonačelnik Brčkog Zijad Nišić proglasit će Dan žalosti na teritoriji Brčko distrikta BiH.

 

Gradonačelnik Nišić i zamjenik gradonačelnika Anto Domić uputili su i telegram porodicama stradalih, kao i gradonačelniku Gradačca Edisu Dervišagiću te poželjeli brz oporavak povrijeđenima, saopćeno je iz Vlade Brčkog.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 72

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još