DEPO PULS

Objavljujemo rezultate ankete: Da li većina građana podržava rad Srđana Mandića ili ne?

Front12.08.23, 13:10h

Objavljujemo rezultate ankete: Da li većina građana podržava rad Srđana Mandića ili ne?
DEPO Portal će i dalje pratiti ovu znimljivu političku utakmicu u općini, za koju sa neki davno neki rekli "da je važnija od drugih deset"

 

 


Proteklu političku sedmicu obulježilo je glasanje o opozivu načelnika Općine Centar. Tome je prethodila burna politička rasprava u kojoj je na vidjelo izašla sva dubina sukoba vijećnika, uz podršku još nekih, NIP-a i načelnika Srđana Mandića iz Naše stranke.


Taj sukob je dobrano uzdramao odnose unutar političke koalicije SDP-NS-NiP. Treći partner, SDP, snažno je stao uz Mandića i time se lider NiP-a Elmedin Konaković našao u nezgodnoj situaciji u kojoj mora da balansira između zahtjeva svojih vijećnika u Cetru, ali i održavanja koalicije sa SDP-om i NS-om.


A šta o Mandićevom dosadašnjem radu misle sami građani? Upravo je to tema bila ankete DEPO Pulsa.


Anketa je trajala 24 sata, a učešće u njoj uzelo je ukupno 2056 čitalaca DEPO Portala. Sami rezultati su pokazali da ogromna većina anketiranih (67,6 posto) podržava rad još uvijek aktuelnog načelnika Mandića. Onih koji misle da je radio loše i da treba da bude opozvan je znatno manje – 32,4 posto.

 

depo-anketa-mandic-2

depo-anketa-mandic

 


Treba istaći da je ovo trenutno rasploženje koje vlada kod čitalaca i pratitelja DEPO Portala u Kantonu Sarajevo. Sigurno je da tek sada slijedi kampanja "za i protiv" načelnika Mandića.


DEPO Portal će i dalje pratiti ovu znimljivu političku utakmicu u općini, za koju sa neki davno neki rekli "da je važnija od drugih deset".


(DEPO Portal/ak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 55

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još