Održali sjednicu

Iz SDP-a Novo Sarajevo podržali Mandića: 'Trojka je naša jedina opcija, nema alternative'

Front11.08.23, 10:08h

Iz SDP-a Novo Sarajevo podržali Mandića: 'Trojka je naša jedina opcija, nema alternative'
Navode da "Trojka kao politička koalicija i strategija okupljanja probosanskih snaga jedina je opcija SDP-a i osim nje nije ni vidljiva nikakva druga jasna opcija kao alternativa"

 

 

SDP BiH Novo Sarajevo je na sjednici Predsjedništva, održanoj jučer donio je stavove koji su vezani za podršku načelnicima Trojke.

 

U zaključcima se navodi da SDP BiH Novo Sarajevo daje punu podršku načelnicima Trojke, izabranim 2020. godine.

 

- Bilo kakve opcije opoziva načelnika Trojke, s osvrtom na aktuelni slučaj načelnika Općine Centar, su nepotrebne i u cilju isključivo političkih radnji, od kojih građani lokalnih zajednica nemaju koristi - ističu.

 

Navode da "Trojka  kao politička koalicija i strategija  okupljanja probosanskih snaga jedina je opcija SDP-a i osim nje nije ni vidljiva nikakva druga jasna opcija kao alternativa".

 

- Odustajanja i kolebanja pojedinih partnera, na lokalnom nivou, ukazuje na neka nezadovoljstva, neispunjena očekivanja i na potrebu da se odnosi u Trojci analiziraju i da se koalicija vrati na početne zajedničke stavove, definisane Sarajevskim dogovorom, iz 2020. godine. Bitno je da se to uradi odmah, znatno prije lokalnih izbora naredne godine - istakli su iz SDP-a Novo Sarajevo.

 

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!