Turbulencije

Hoće li SDA imati većinu: Bandić poručio da neće da budu dio "Trojke"

Front08.08.23, 19:57h

Hoće li SDA imati većinu: Bandić poručio da neće da budu dio
Smatram da Stranka za BiH ne treba da bude dio ove koalicione većine zato što nismo oćinili institucije efikasnim. Građani nemaju nikakvu korist od ovakvog rada i djelovanja - istakao je Bandić

 

 

Muamer Bandić, zastupnik Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Skupštini Kantona Sarajevo govorio je za N1 o mogućoj rekonstrukciji Vlade ovog kantona, te o drugim aktuelnim temama.

 

Prvo je Bandić govorio o Vladi FBiH te da oni u SBiH nisu htjeli, kako je rekao, srušiti ustavni poredak FBiH da bi bili dio parlamentarne većine, a time i vlasti u ovom entitetu.

 

- Mi smo imali jasan stav da ne želimo formirati Vladu Federacije BiH bez jednog od konstitutivnih naroda i da smo željeli da odluka visokog predstavnika bude pretočena u amandman i da to bude trajno rješenje. Na bazi trajnog rješenja mogu se graditi ozbiljni politički ciljevi, a Stranka za BiH je usmjerila svoje političko djelovanje prema tom pravcu. Mi smo željeli da ojačamo Ustav FBiH, da institucije FBiH učinimo efikasnim u funkciji građana. Nažalost, stranke Trojke nisu prepoznale naše političko opredjeljenje i naš pravac djelovanja i pristale na jednu vrstu oktroisane vlade - objasnio je Bandić.

 

- Kada je riječ o Vladi Kantona Sarajevo, Bandić kaže da se rad Vlade skoncentrisao na rekonstrukciju pruge i vodozaštitu zonu. O rekonstrukciji, navodi odavno se priča čak od trenutka kada je Vlada i formirana.

 

Smatram da Stranka za BiH ne treba da bude dio ove koalicione većine zato što nismo oćinili institucije efikasnim. Građani nemaju nikakvu korist od ovakvog rada i djelovanja - istakao je Bandić.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još