VATRENI GOVOR U CAZINU

S kim se obračunava Denis Bećirović? Sa onima koji ruše BiH ili sa svojim kolegama?! Kao da slušamo Bakira Izetbegovića...

Front07.08.23, 19:16h

S kim se obračunava Denis Bećirović? Sa onima koji ruše BiH ili sa svojim kolegama?! Kao da slušamo Bakira Izetbegovića...
Svima koji su pažljivo pratili njegovo obraćanje nije mogla promaći svojevrsna kritika onih koji su ga i izgurali na čelo države

 


Denis Bećirović održao je vatreni govor u Cazinu povodom Dana grada.


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine ponovio da je u toku napad na BiH, naglasivši da postoji devet opasnih strategija.


No, svima koji su pažljivo pratili njegovo obraćanje nije mogla promaći svojevrsna kritika onih koji su ga i izgurali na čelo države – stranaka Trojke i njihovih lidera, prije svega SDP-a BiH čiji je Bećirović i dalje formalno član.


Stranački lideri


“Nije dobra praksa kojom se razvlašćuju legalni državni organi, a suštinsko odlučivanje prebacuje u ruke stranačkih lidera i njihovih centrala.


Nije dobro da stranački čelnici razgovaraju po hotelima, a da državni organi ne rade.


Nije dobro da stranački čelnici od parlamenata i vlada prave protočne bojlere, a ne mjesta istinskog odlučivanja”, poručio je, između ostalog, Bećirović u Cazinu.


Stoga je, piše Raport, sasvim legitimno pitati – s kim se to Denis Bećirović obračunava u svojim izjavama?


Da li SA onima koji ruše BiH ili sa svojim kolegama, prijateljima, saradnicima – onima koji su ga kandidirali i podržali da bude tamo gdje je danas?


A da Bećirović očito mijenja kurs i prilazi sve bliže onima na čijoj je kritici došao u Predsjednišvo BiH govore i pozivi na jedinstvo, kako “među probosanskim strankama ne smije biti podjele na poziciju i opoziciju kada se odlučuje o kapitalnim pitanjima”.


Lični primjer


Kao da slušamo Bakira Izetbegovića, koji se jedinstva probosanskih stranaka i nedijeljenja na poziciju i opoziciju uglavnom sjeti kada je u – opoziciji.


No, za razliku od lidera SDA, Bećirović je danas pozicija. Onaj čiji bi lični autoritet i utjecaj kao člana Predsjedništva valjda trebali biti dovoljno da formira “zajednički front” i suprotstavi se nasrtajima na državu.


Da ne govorimo kako bi, kao “šef države”, trebao biti na čelu tog fronta i ličnim primjerom, u praksi, pokazati kako se to brani država.


Ili se, ipak, lakše govorima i pismima obračunavati od napada na BiH?

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 144

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još