AKO NEMA PRIJAVE - ONDA NIŠTA

Šok poslije šoka: Da li je inspekcija nakon premlaćivanja uposlenice kontrolisala hotel u Jablanici?!

Biznis Klub07.08.23, 17:11h

Šok poslije šoka: Da li je inspekcija nakon premlaćivanja uposlenice kontrolisala hotel u Jablanici?!
Enisa je u svojim javnim istupima svjedočila kako ona nije bila jedina radnica koja je maltretirana. Mobing, napade, doduše verbalne, od vlasnika hotela trpjeli su i ostali zaposlenici duži period

 

 

Enisa Klepo iz Jablanice je djevojka koju je krvnički pretukao njen poslodavac, vlasnik hotela Jablanica, nanijevši joj 1. augusta teške tjelesne povrede, jer je dala otkaz i zatražila svoju zarađenu plaću.


Bosanskohercegovačka javnost je šokirana, region bruji o tome... Shodno tome, iz Faktora su u Inspekciji rada pri Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne pomoći Hercegovačko-neretvanskog kantona zatražili informacije da li je inspekcija izašla na teren.


Naime, Enisa je u svojim javnim istupima svjedočila kako ona nije bila jedina radnica koja je maltretirana. Mobing, napade, doduše verbalne, od vlasnika hotela trpjeli su i ostali zaposlenici duži period.


- Bio sam na terenu danas, ali koliko ja znam nismo dobili nikakvu prijavu po ovom pitanju, a ni prije nije bilo prijava, koliko ja znam. E sada, da li su kolegice nešto prije radile, ne mogu to komentirati. U vezi sa ovim slučajem koji svi znamo, nama nije došlo ništa službeno još - kazao je inspektor Mario Šutalo.


Upitan zar ne bi trebali izaći na teren po službenoj dužnosti ili im neko mora naložiti da to urade, Šutalo je kratko pojasnio:


- Mi moramo dobiti zahtjev. Ne treba nam niko naređivati, ali valjda bi bilo logično da nama radnik prijavi, jer stoji u zakonu ko može prijaviti!

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 35

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još