NIJE SVE TAKO CRNO

Gdje se trenutno može ljetovati u Hrvatskoj i po kojim cijenama? U toku su akcije i do 40 posto

Biznis Klub06.08.23, 10:04h

Gdje se trenutno može ljetovati u Hrvatskoj i po kojim cijenama? U toku su akcije i do 40 posto
Posebno to vrijedi za hotele koji prema statističkim podacima imaju jako dobru zauzetost i prosječne cijene pa ne čudi da im sobe čak i uz popust predstavljaju nedosanjani san za većinu

 

Svi koji još nisu rezervirali godišnji odmor ne trebaju strahovati jer na Jadranu u srcu sezone i dalje ima mjesta, i to uz prilične popuste koje šakom i kapom posljednih dana dijele i hotelske kuće, ali i privatni iznajmljivači, prenosi Juatarnji. hr.

 

Posebno to vrijedi za hotele koji prema statističkim podacima imaju jako dobru zauzetost i prosječne cijene pa ne čudi da im sobe čak i uz popust predstavljaju nedosanjani san za većinu.

 

Recimo Valamar na čijim je stranicama u vrijeme našeg bilo dostupno čak 55 ponuda u većini njihovih objekata i destinacija, ali za priličan novac.

 

Pa je tako bilo moguće u terminu od 7. do 13. augusta rezervirati Valamar Bellevue u Rapcu, all inclusive uz 13 posto popusta – samo 705 eura po sobi za noć umjesto dosadašnjih 811, koliko je koštalo ranije.

 

Noćenje s doručkom u Dubrovnik President hotelu sad umjesto 551 košta 426 eura dok je Valamar Parentino hotel u Poreču s polupansionom moguće rezervirati za 589 umjesto 648 eura po sobi.

 

Maistra je visokim cijenama usprkos uglavnom rasprodana, a moguće je ubosti kakvo noćenje u hotelu Adriatic u Rovinju za 336 ili Pineti u Vrsaru za povoljnih 144 eura po sobi.

 

Mjesta ima i u hotelima Arenaturista u kojima se u zadanom periodu cijene kreću od dvjestotinjak do gotovo 800 eura za noć u Park Plazi Arena, a za što se na webu navodi kako je u pitanju najbolja raspoloživa cijena za sobu, dvoje gostiju i uslugu noćenja s doručkom.

 

Kako je za Jutarnji list pojasnio Emanuel Tutek iz BlueRock Consultinga, većina hotelskih kompanija za ovu je godinu u svoje planove stavilo povećanje prihoda od 10 do 35 posto, a kako su dobar dio kapaciteta prodali puno prije početka glavne sezone, mogli su si priuštiti u slobodnu prodaju kasnije staviti sobe po značajno većim cijenama te ih potom prilagođavati tržišnim potrebama.

 

- Nije to samo Hrvatska, rekordnu sezonu ove godine po pitanju prihoda i turističkog prometa očekuju i Španjolska i Grčka koje su također digle cijene, a jasno je kako je glavni driver inflacija -  kazao je Tutek te dodao da s krajem sezone preostaje vidjeti kakve su povratne informacije turista odnosno hoće li oni u većoj mjeri biti zadovolji onime što su dobili.

 

Na Bookingu je također moguće pronaći i dosta slobodnih soba i apartmana u privatnom smještaju uz koje dolaze najveći popusti – gdje  i preko 40 posto – no i ti su kapaciteti čak i uz sconto i dalje prilično skupi.

 

U Splitu naprimjer u periodu od 7. do 13. augusta  je dostupno skoro 160 ponuda, a među njima nam je izbacilo i jednu luksuznu dvokrevetnu sobu u centru grada koja se nudi uz popust od 44 posto – umjesto 3026, sada za šest noći stoji 1670 eura, a uključuje i doručak.

 

Nudi se potom i druga luksuzna soba također u centru – njoj je cijena pala 22 posto pa sad umjesto 1402 za šest noći košta 1100 eura, a za 1318 eura moguće je bukirati apartman s dvije spavaće sobe nakon što su ga njegovi vlasnici pojeftinili za 26 posto.

 

Dalje čitajte na linku.

 

(DEPO PORTAL/af)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još