Iz predostrožnosti

Dm upozorava na jedan proizvod: Povukli su ga iz prodaje, provjerite jeste li ga kupili!

Biznis Klub05.08.23, 08:59h

Dm upozorava na jedan proizvod: Povukli su ga iz prodaje, provjerite jeste li ga kupili!
U skladu s procedurom, Agencija će u suradnji s nadležnim inspekcijskim organima ispratiti proces povlačenja/opoziva proizvoda sa tržišta u Bosni i Hercegovini, pokrenut od strane subjekta u poslovanju s hranom

 

 

Dm drogerie markt d.o.o. obavijestio je u petak Agenciju za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine da iz predostrožnosti povlači iz prodaje "dmBio rižni krekeri, malina, 8+ mjeseci, 35 g" s rokom trajanja 04.06.2024. godine.

 

Kako je navedeno u obavijesti, proizvod se povlači jer ne može biti isključeno da pojedina pakovanja proizvoda s gore navedenim rokom trajanja mogu sadržavati aflatoksine.

 

Iz Agencije napominju kako isti mogu utjecati na zdravlje ukoliko ih se konzumira duži vremenski period. Aflatoksini su metabolički proizvodi koje formiraju različite vrste gljiva.

 

U skladu s procedurom, Agencija će u suradnji s nadležnim inspekcijskim organima ispratiti proces povlačenja/opoziva proizvoda sa tržišta u Bosni i Hercegovini, pokrenut od strane subjekta u poslovanju s hranom.

 

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa navedenim rokom trajanja i šarže - "NL157".

 

(Fena/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!