arminka helić zatražila pomoć

Poslanica Doma lorodova Parlamenta Velike Britanije stala u zaštitu Emira Suljagića i Memorijalnog centra Srebrenica

Front04.08.23, 10:28h

Poslanica Doma lorodova Parlamenta Velike Britanije stala u zaštitu Emira Suljagića i Memorijalnog centra Srebrenica
U svojoj objavi na društvenim mrežama Helić je istakla da je "ponosna da se u cijeloj Velikoj Britaniji komemorativnim skupovima obilježava genocid u Srebrenici"

 

 

Poslanica Doma lorodova Parlamenta Velike Britanije Arminka Helić stala je u zaštitu Emira Suljagića i uposlenika Memorijalnog centra Srebrenica te  zatražila od vlasti te države da priteknu u pomoć uposlenicima Centra i direktoru ove institucije. 


U svojoj objavi na društvenim mrežama Helić je istakla da je "ponosna da se u cijeloj Velikoj Britaniji komemorativnim skupovima obilježava genocid u Srebrenici".


- Također, moramo zaštititi i podržati one koji brane ljudska prava u Bosni i Hercegovini, posebno  Memorijalni centar Srebrenica i Emira Suljagića,  koji se suočavaju sa svakodnevnim prijetnjama i maltretiranjima onih koji negiraju genocid - navela je britanska poslanica. 


U svojoj objavi posebno je označila Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije i ministra Jamesa Cleverlyja

 

arminka-helic-post-zastita-suljagic

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 40

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još