ZVANIČNA POSJETA DIJELU BIH

'Najbolje mjesto na kojem ćemo početi razgovore': Sastali se Vučić, Dodik i patrijarh Porfirije - bez prisustva medija

Front03.08.23, 14:39h

 'Najbolje mjesto na kojem ćemo početi razgovore': Sastali se Vučić, Dodik i patrijarh Porfirije - bez prisustva medija
Ovaj razgovor odvija se bez prisustva medija, a planirano je da traje sve do polaska u sam grad Srbac, gdje je nakon 17 sati najavljen obilazak novoizgrađenog vrtića

 

 

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i patrijarh srpski Porfirije, sastali su se danas kako bi razgovarali o "najvažnijim nacionalnim pitanjima", javljaju srbijanski mediji.


- Posjetu Republici Srpskoj počeo sam obilaskom veličanstvenog manastira Osovica, u društvu predsednika Milorada Dodika i patrijarha Porfirija. Zadužbina kralja Dragutina Nemanjića i svjedok naše preteške sudbine i istorije na ovim prostorima, ovaj manastir je centar okupljanja vjernog naroda i očuvanja našeg identiteta kroz vijekove. Kao simbol zajedništva, vjere, nade i snage, ujedno je i najbolje mjesto na kojem ćemo početi razgovore o veoma važnim temama za Srbiju, Srpsku i sve Srbe - objavio je predsjednik Srbije na svom Instagram nalogu.


Ovaj razgovor odvija se bez prisustva medija, a planirano je da traje sve do polaska u sam grad Srbac, gdje je nakon 17 sati najavljen obilazak novoizgrađenog vrtića.

 

U petak će Milorad Dodik ispred Palate u Banjaluci dočekati predsjednika Vučića u 10 sati. Odmah nakon toga planiran je njihov sastanak, a prisustvovat će mu i članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.
 

U isto vrijeme planiran je i sastanak predsjednika Narodne Skupštine RS Nenada Stevandića i predsjednika Narodne skupštine Srbije Vladimira Orlića.
 

Za 11.30 planirana je sjednica Savjeta za saradnju Srbije i Republike Srpske, a nakon potpisivanja Sporazuma o izgradnji dva memorijalna centra uslijedit će i izjave za medije Vučića i Dodika.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Arhiv)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još