nakon sjednice vlade fbih

Poznata imena novih direktora Elektroprivrede BiH nakon što je data saglasnost za smjenu kompletne uprave

Biznis Klub02.08.23, 15:29h

Poznata imena novih direktora Elektroprivrede BiH nakon što je data saglasnost za smjenu kompletne uprave
Jučer su rudari na protestima u Sarajevu uputili svoje zahtjeve za rješavanje problema, a jutros je upućen i zahtjev za smjenu generalnog direktora EP BiH Admira Andelije i kompletnog rukovodstva zbog svega što se dešavalo u odnosu prema rudarima i njihovim zahtjevima

 

 

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici prihvatila odluku o razrješenju Uprave Elektroprivrede BiH i imenovala vršioce dužnosti, potvrdio je Vedran Lakić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije, a prenosi Oslobođenje.ba.


Vlada FBiH dala saglasnost da se Sanel Buljubašić imenuje za novog vršioca dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede BiH,  Fahrudin Tanović na mjesto direktora proizvodnje, Amra Ohranović na poziciju direktora za pravne poslove i ljudske resurse, Harun Gadžo za direktora kapitalnih investicija, Edisej Sjerotanović na mjesto direktora za distribuciju, Nevad Ikanović na mjesto direktora za nabavku i trgovinu, a Sanela Jurišić na poziciju izvršnog direktora za ekonomske poslove.


Pdsjećamo, jučer su rudari na protestima u Sarajevu uputili svoje zahtjeve za rješavanje problema, a jutros je upućen i zahtjev za smjenu generalnog direktora EP BiH Admira Andelije i kompletnog rukovodstva zbog svega što se dešavalo u odnosu prema rudarima i njihovim zahtjevima.


Nakon toga, ta tačka je uvrštena na dnevni red.


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 54

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još