Potvrdio Kafedžić

Tužilaštvo KS bi moglo istraživati "trgovinu" u Skupštini KS

Front01.08.23, 16:06h

Tužilaštvo KS bi moglo istraživati
Navodno bi Admela Hodžić trebala predložiti novog ministra finansija, a Marjanovićeva stranka dobija ministarstvo za nauku

 

 

Nakon što je "Trojki" ugrožena većina u Skupštini Kantona Sarajevo uslijedili su pregovori koji uključuju i prekompoziciju Vlade i izbacivanje ministara Stranke za BiH. 


Krajem prošlog mjeseca održali su sastanak s Damirom Marjanovićem (Za nove generacije) te samostalnim zastupnicima Admelom Hodžić i Redžom Lemezanom. Nakon sastanka neke od informacija procurile su u javnost.

 

Navodno bi Admela Hodžić trebala predložiti novog ministra finansija, a Marjanovićeva stranka dobija ministarstvo za nauku.

 

Što se tiče Lemezana, njega bi zapalo da predloži upravu preduzeća Sarajevogas.

 

Provjerili smo da li će Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo istražiti i pozabaviti se ovom političkom trgovinom u Kantonu Sarajevo, piše Faktor.

 

- Ured je u okviru svojih nadležnosti zaprimio prijavu na te okolnosti. Imali smo nekoliko kolegija. Što je meni poznato zadnje, što smo zaključili, da ćemo određene informacije i saznanja dostaviti Tužilaštvu, ono što je u njihovoj nadležnosti – kazao je Erduan Kafedžić, šef Ureda.

 

Kako je naveo, to bi trebalo ka Tužilaštvu otići najvjerovatnije sutra ili prekosutra.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još