MNOGO PITANJA

Još se čeka Hadžibegićev nasljednik: Dobija li reprezentacija BiH uskoro novog selektora?

Sport01.08.23, 08:58h

Još se čeka Hadžibegićev nasljednik: Dobija li reprezentacija BiH uskoro novog selektora?
Prvu utakmicu novi selektor će voditi protiv Lihtenštajna, a taj meč igra se na Bilinom polju 8. septembra

 

 

Iako je Faruk Hadžibegić smijenjen prije više od mjesec dana, reprezentacija Bosne u Hercegovine još nema selektora, a tačan datum kada bi on mogao biti imenovan niko sa sigurnošću ne zna, prenosi Oslobođenje.

 

Danas je na rasporedu sjednica Odbora za hitna pitanja Nogometnog/Fudbalskog saveza, a postoji mogućnost da ovaj odbor već sutra imenuje novog selektora.

 

Ušli smo u mjesec august i nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sve je bliže, a novom selektoru ostaje sve manje vremena da se organizuje prije nego započne svoj mandat. Tako bi njegovo imenovanje moglo potpasti pod "hitno pitanje" kakvima se ovaj odbor isključivo bavi.

 

Postoji i mogućnost da imenovanje bude obavljeno nakon okončanja nastupa bh. klubova u drugom pretkolu evropskih takmičenja, odnosno na idućoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, koja slijedi nakon toga.

 

Prilično je izvjesno da će novi selektor reprezentacije BiH biti Meho Kodro, proslavljeni bh. reprezentativac koji je i ranije vodio reprezentaciju, a smijenjen je jer se nije slagao sa politikom tadašnjih čelnika saveza.

 

Prvu utakmicu novi selektor će voditi protiv Lihtenštajna, a taj meč igra se na Bilinom polju 8. septembra.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!