OGLASILI SE

Alma Ras o neizvjesnosti opstanka 52 uposlenice: 'Susrećemo se s izazovima...'

Biznis Klub31.07.23, 16:11h

Alma Ras o neizvjesnosti opstanka 52 uposlenice: 'Susrećemo se s izazovima...'
- Ukoliko dođe do zatvaranja, Alma Ras će ispoštovati sve zakonske obaveze prema radnicima i dobavljačima, bez izuzetka - naveli su

 

Nakon informacije da 50 zaposlenica kompanije Alma Ras iz Bosanskog Petrovca ostaje bez zaposljenje nakon godišnjeg odmora tim povodom oglasili su se iz kompanije saopćenjem.

 

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

 

- Bh. kompanija susreće se s izazovima koje je pogodilo i globalno tržište


Usljed pada potražnje, odnosno inflacije na glavnim tržištima, u zapadnoj Evropi gde Alma Ras najviše posluje, došlo je do neizvjesnosti opstanka pogona u Bosanskom Petrovcu, gdje radi 52 uposlenika. 


Za sada, uposlenici iz ovog pogona u radnom odnosu ostaju do 1. septembra, a do tog perioda iskoristit će godišnji odmor. Kako navode iz kompanije Alma Ras, tačnu informaciju o prekidu ili nastavku rada će imati do kraja augusta. Čelni ljudi ove kompanije, trenutno su, u kontaktu s poslovnim partnerima i nastoje naći rješenje. 


Ukoliko dođe do zatvaranja, Alma Ras će ispoštovati sve zakonske obaveze prema radnicima i dobavljačima, bez izuzetka.


Perspektiva Alme Ras


Perspektiva poslovanja Alma Ras i saradnja s trenutnim partnerima je stabilna. Ostali proizvodni kapaciteti i djelatnosti kompanije nastavljaju s neometanim radom. Smatramo da je ova situacija privremena i da ćemo uspjeti ispregovarati s postojećim i potencijalnim kupcima povećanje obima posla - stav je Uprave kompanije Alma Ras.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!