Lider NiP-a poručio

Konaković: Situacija u NiP-u će se lako riješiti, pozivam i Ademovića i Mandića i Đozu da se urazume

Front31.07.23, 13:11h

Konaković: Situacija u NiP-u će se lako riješiti, pozivam i Ademovića i Mandića i Đozu da se urazume
Dodao je da bi i u slučaju opoziva kandidata ispred trojke opet dobila Naša stranka, jer se NiP pridržava sporazuma

 

 

Lider NiP-a i ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković je prilikom polaganja kamena temeljca za biblioteku Univerziteta u Sarajevu se obratio medijima, a na pitanje novinara se osvrnuo i na opoziv načelnika Općine Centar Srđana Mandića.

 

- Ja sam pravio stranku u kojoj sam okupio buntovne i hrabre ljude koji smiju sami donositi odluke i provociram ih da donose sami odluke. Ali i da za njih odgovaraju i da dobiju pohvalu za svaku dobru odluku i kritiku za lošu – rekao je Konaković.

 

Istakao je da nije presretan radom Mandića, ali i načelnika Novog Sarajeva Hasana Tanovića te podsjetio da su građanima obećali drugačije standarde.


Mišljenja je da Mandić nije uporediv s prethodnikom iz SDA, ali da ipak nije odgovoreno zadatku.

 

- Tu govorim o našim visoko postavljenim ljestvicama. Neke kritike mojih kolega u Centru su opravdane, imaju pravo da budu ljuti, ali se postavlja pitanje šta nam donosi opoziv u ovom trenutku kada je nešto manje od godinu dana od lokalnih izbora – istakao je.


Dodao je da bi i u slučaju opoziva kandidata ispred trojke opet dobila Naša stranka, jer se NiP pridržava sporazuma.

 

- Kada bi se opozvao Mandić, ako se uđe u novu godinu, to bi onda bio v. d. načelnika i to su odgovori koje mi nisu ponudile moje kolege iz NiP-a – kazao je.

 

Rekao je da ima ovlasti da doneosi radikalne poteze, ali da više voli provocirati kolege da donose odluke.

 

- Kantonalni odbor NiP-a ima obavezu da izanalizira odnose u koaliciji u kantonu i u odnosu na to zauzme stav, a stavovi Kantonalnog odbora su obavezujući za općinski. Nijedna ni druga strana se nisu proslavile. Lako ću ja riješiti situaciju u NiP-u ako bude potrebno, ali apelujem na njih da se urazume i da svi zajedno, i Ademović i Mandić i Đozo, stave interes građana u prvi plan - zaključio je.

 

(Avaz, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 84

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još