Stala u zaštitu

Sanja Vulić: Trojka je pod pritiskom SDA, moraju razotkriti njihove malverzacije

Front27.07.23, 10:23h

Sanja Vulić: Trojka je pod pritiskom SDA, moraju razotkriti njihove malverzacije
Srpska je uvijek stabilna, a svi koji su jurišali na Srpsku i svi koji su željeli da raspakuju Dejton, naići će na naš otpor, kazala je Vulić

 

 

Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Sanja Vulić rekla je za RTRS da Republika Srpska nikada neće dozvoliti da se “raspakuje” Dejtonski sporazum.

 

- Srpska je uvijek stabilna, a svi koji su jurišali na Srpsku i svi koji su željeli da raspakuju Dejton, naići će na naš otpor - kazala je Vulić.

 

“Srpska se nije ničega odrekla, samo brani svoja prava. Kada je Christian Schmidt počeo da nameće neke “odluke”, Srpska je odgovorila u skladu sa Ustavom i svojim nadležnostima”, kazala je ona, dodavši da su stranke iz Sarajeva pod mentorstrvom dijela međunarodne zajednice. Oni su nestabilni na političkoj sceni i kolege iz stranaka “Trojke” su i pod pritiskom SDA. Napravili su i diplomatski skandal oko pisma Antonija Guterresa. Ne želim vjerovati da je to djelo Elmedina Konakovića, ali vidi se da je SDA uticajna po dubini - kazala je ona, te dodala:

 

.- Strankama “Trojke” trebati godinu dana da razotkriju razne malverazacije SDA u BiH, posebno u obavještajnim strukturama. SDA struktura najveći je problem. Imaju ogromnu strukturu. U američkoj Ambasadi u Sarajevu je 90 odsto ljudi iz SDA, oni pišu njihova saopštenja - kazala je Vulić.

 

(DEPO PORTAL/mm)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 41

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još