'LAŽNI OPTIMIZAM I ZAMAZIVANJE OČIJU JAVNOSTI'

Hadžikadić u dogovor ne vjeruje: Do kada će dvojac Dodik - Čović dobijati sve taktikom 'zategni - stani - zategni'?

Front25.07.23, 11:08h

Hadžikadić u dogovor ne vjeruje: Do kada će dvojac Dodik - Čović dobijati sve taktikom 'zategni - stani - zategni'?
Meni ipak ovaj lažni optimizam miriše na novo pomjeranje granica kada su u pitanju sporna rješenja koja zagovaraju Dodik i Čović

 

 


Sinoćnji sastanak koalicionih partnera na državnom nivou, po očito dogovorenom optimističnom nastupu, riješio je sve probleme koalicije i državne vlasti - smatra predsjednik Platforme za progres, Mirsad Hadžikadić.


U svom saopćenju povodom sinoć održanog sastanka i postignutog dogovora Hadžikadić navodi: 


- Pretpostavljam da ovaj optimizam stranaka iz Federacije BiH znači da će RS povući sporne zakone, da će Dodik odustati od povlačenja stranih sudija u Ustavnom sudu i da će Čović odustati od izmjena Izbornog zakona na način koji će definitivno podijeliti Bosnu i Hercegovinu.


Meni ipak ovaj lažni optimizam miriše na novo pomjeranje granica kada su u pitanju sporna rješenja koja zagovaraju Dodik i Čović. Zar nisu još juče, na isti dan kada je održavan sastanak koalicionih partnera, HDZ i SNSD glasali protiv Rezolucije o zaštiti ustavnog poretka BiH?


Do kada će dvojac Dodik - Čović dobijati sve taktikom “zategni - stani - zategni”?


Do kada će stranke Trojke razgovarati sa Dodikom bez povlačenja zakona kojima potpuno urušava ustavni poredak države?


Meni izgleda da ćemo na kraju ovog procesa dobiti Bosnu i Hercegovinu krojenu po receptu Dodika i Čovića. To je Bosna i Hercegovina bez moći, bez Bošnjaka i Hrvata u RS-u, sa srpskim i hrvatskim programima u školama, sa dvije škole pod istim krovom, sa getoima na svim stranama i potpuno zatrtim bosanstvom.


E neće, sve dok je nas! - poručuje Hadžikadić na kraju svog saopćenja.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još