o dolasku finansijske policije u Skupštinu KS

Konaković: 'Pozdravljam svaku kontrolu... Ne bih se iznenadio da ovo ima političku pozadinu, preživio sam do sada...'

Front24.07.23, 18:59h

Konaković: 'Pozdravljam svaku kontrolu... Ne bih se iznenadio da ovo ima političku pozadinu, preživio sam do sada...'
Tvrdim da je to sve potpuno čisto, zakonito i legalno. Posebno će mi biti drago ukoliko bude potrebe da se do kraja raspakuje kome sam to i na koji način dodijelio sredstva - navodi Konaković

 

 

- Pozdravljam svaku kontrolu i rad svih pravosudnih institucija u BiH, a posebno onih koji rade objektivno svoj posao, kazao je za portal Avaza Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH, kao komentar na to što su službenici Finansijske policije FBiH izuzeli dokumentaciju iz Skupštine KS, a koja se odnosi na njegovu dodjelu grantova iz tekuće rezerve u 2019. godini, dok je obnašao funkciju predsjedavajućeg Skupštine KS.

 


- Ne bih se iznenadio ni da ovo ima političku pozadinu, preživio sam 14 takvih slučajeva dosad, 14 puta su pokušali pronaći neku nepravilnost kroz razne prijave tužilaštvima i nisu uspjeli, jer sam svoj posao radio pošteno. Nije mi ni mrsko što će se ta priča ponovo otvoriti – rekao je Konaković.


Podsjeća da po Zakonu o izvršenju budžeta diskreciono pravo za dodjelu sredstava imaju premijer i predsjedavajući Skupštine KS.


- To se konzumira već dvije decenije, i prije mene i poslije mene su to kolege radile na isti način. Tvrdim da je to sve potpuno čisto, zakonito i legalno. Posebno će mi biti drago ukoliko bude potrebe da se do kraja raspakuje kome sam to i na koji način dodijelio sredstva i da ljudi vide da li je ijedna marka otišla na pogrešnu ili, ne daj Bože, sumnjivu adresu. Nemam ništa protiv da budem predmet svih istraga i kontrola mog rada, ali i svi ostali političari, ukoliko su sjedili na tom mjestu – istakao je Konaković za Avaz. 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 57

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još