Vrijeme godišnjih odmora uveliko je počelo

Nedovoljno smještajnog kapaciteta: Neum krcat, među gostima i susjedi iz Hrvatske

Biznis Klub24.07.23, 11:16h

Nedovoljno smještajnog kapaciteta: Neum krcat, među gostima i susjedi iz Hrvatske
Tu i tamo, pojedini hoteli i privatni smještaji, sa ove stranice, nude sobu, dvije, do tri... A i to se vrlo brzo mijenja

 

Neum je ovog ljeta postao hit destinacija, ne samo za građane BiH, jer u jedini bh. grad na moru hrle susjedi iz Hrvatske i Srbije, ali i iz drugih evropskih zemalja i svijeta, prenosi Faktor.

 

Kada je prošle godine otvoren Pelješki most, u Neumu su strahovali da će zbog nove akvizicije ostati bez turista i prihoda. Ali dogodilo se suprotno – ljetna sezona kakve se ne sjećaju.

 

Vrijeme godišnjih odmora uveliko je počelo, a ako ste u periodu do kraja jula pokušali potražiti smještaj putem stranice Booking.com, teško da ćete pronaći slobodnu sobu.

 

Tu i tamo, pojedini hoteli i privatni smještaji, sa ove stranice, nude sobu, dvije, do tri... A i to se vrlo brzo mijenja.

 

Cijene za dvije osobe kreću se od 70 do 430 KM za jednu noć, no treba uzeti u obzir da se dobijeni rezultati sa Bookinga mijenjaju u skladu sa slobodnim sobama hotela koji se oglašavaju na stranici. Tako da, vrlo je moguće da cijene budu skuplje, pa čak i jeftinije. Sve je, izgleda, stvar sreće.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!