trideset priča

Spomenar na djetinjstvo u Sarajevu: TRINIDAD - nova knjiga Branislava Mikulića uskoro pred čitaocima

Kultura24.07.23, 10:18h

Spomenar na djetinjstvo u Sarajevu: TRINIDAD - nova knjiga Branislava Mikulića uskoro pred čitaocima
Riječi kritike su pohvalne, poručuju da knjiga, svojevrstan spomenar na djetinjstvo u Sarajevu, zrači toplinom, nadom i optimizmom. Vele da tu auru nosi i svaka od tridesetak priča od kojih je posložen ovaj romaneskni mozaik

 


Uskoro, već u subotu, 29. jula, iz štampe izlazi nova knjiga Branislava Mikulića, a u izdanju Glasa Srpske. Taj dan će ova kuća slaviti jubilej, 80 godina od izlaska prvog broja istoimene novine. Tom prigodom je štampana knjiga TRINIDAD koju će izdavač darovati svakom čitaocu uz kupljeni primjerak lista Glas Srpske. 


Knjiga će se distribuirati na preko 1600 prodajnih mjesta u Bosni i Hercegovini, a u punom tiražu dnevne novine. Na taj način će zakoračiti u mnoge domove, dospjeti do bezbroj ruku.


Riječi kritike su pohvalne, poručuju da knjiga, svojevrstan spomenar na djetinjstvo u Sarajevu, zrači toplinom, nadom i optimizmom. Vele da tu auru nosi i svaka od tridesetak priča od kojih je posložen ovaj romaneskni mozaik. 


O knjizi:


Riječi Branislava Antova Mikulića odmah bude snažne osjećaje, rečenice mu tako spontano teku kao da drugačijeg redoslijeda riječi i misli i nije moglo biti. Čitatelj mu vjeruje jer osjeća da piše dušom. Čak i one nesklone vraćanju u prošlost on je u ovoj knjizi svojim perom nagnao da se vrate djetinjstvu, da zagrebu i po vlastitim uspomenama. Isprepliću se njegova i sjećanja čitatelja i to zajedničko putovanje učini nas sretnijima i boljima                                                                 


Jasna Grubješić, književnica


S oduševljenjem sam pročitao ovaj autobiografski roman Branislava Mikulića zato što živim u Sarajevu gdje su se događale zgode autorova djetinjstva i mladosti, i što autor, uz ljubav prema roditeljima i sestri, zorno ali nenametljivo dočarava svoje traganje za dubljim smislom života.                                                                 

 

Prof. Mato Zovkić, teolog


Uživao sam čitati ove priče. One su same za sebe tople, dirljive i simpatične, ali mora se sve pročitati, cijela knjiga. To bi bila moja preporuka budućem čitaocu. Tek onda se dobije pravi utisak i tek onda se može shvatiti samospoznaja jednog cijelog života i poruka koju ona nosi.
                                                 

Dr. Novo Plakalović, naučni radnik i publicista

—————————

Za sve one koji bi rado i sami zavirili u Mikulićevu knjigu, ta prilika se nudi na portalu PEN-a u BiH. 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!