Završen sastanak

Dodik s patrijarhom Porfirijem i Vučićem razgovarao o 'ključnim pitanjima za srpski narod'

Front20.07.23, 18:51h

Dodik s patrijarhom Porfirijem i Vučićem razgovarao o 'ključnim pitanjima za srpski narod'
Kako je kazao Vučić, dogovorili su se i da u najkraćem roku organiziraju skup svih državnih organa Srbije i RS-a na teritoriju Republike Srpske

 

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u četvrtak, nakon sastanka s patrijarhom srpskim Porfirijem i predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, da će se obilježavanje Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u akciji "Oluja" održati u Prijedoru, 4. kolovoza.

 

Sastanak srbijanskog predsjednika Vučića, patrijarha Porfirija i Milorada Dodika održan je iza zatvorenih vrata, javlja RTS.

 

- S patrijarhom Porfirijem i Miloradom Dodikom razgovarao sam o svim nacionalnim pitanjima ključnim za srpski narod. Dogovoreni su važni zajednički sastanci u bliskoj budućnosti na teritoriju Republike Srpske, a patrijarh Porfirije i ja prihvatili smo prijedlog predsjednika Dodika da obilježavanje Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u akciji 'Oluja', bude održano u Prijedoru, 4. augusta - naveo je Vučić na Instagramu.

 

Prije dolaska patrijarha, Vučić i Dodik razgovarali su o situaciji u regiji i predstojećim susretima delegacija Republike Srbije i Republike Srpske.

 

Kako je kazao Vučić, dogovorili su se i da u najkraćem roku organiziraju skup svih državnih organa Srbije i RS-a na teritoriju Republike Srpske.

 

(DEPO PORTAL/mm; Foto: RTS)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 33

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još