VIDEO/ DUGO SE ČEKALO

Nakon 12 godina, začuo se galop u Butmiru: Pogledajte kako su se konjičke trke vratile na Ilidžu...

Sport17.07.23, 18:00h

Nakon 12 godina, začuo se galop u Butmiru: Pogledajte kako su se konjičke trke vratile na Ilidžu...
Dugo se pričalo i činilo se da će biti teško i za organizatore da sve privedu kraju... A onda se kao grom iz vedra neba, nakon 12 godina, začuo galop u Butmiru

 


Butmir je u subotu bio centar konjičkog sporta. Svi zaljubljenici u ovaj sport imali su priliku uživati u četiri sjajne utrke na prvom memorijalu Hameda Begzadića.


Dugo se pričalo i činilo se da će biti teško i za organizatore da sve privedu kraju... A onda se kao grom iz vedra neba, nakon 12 godina, začuo galop u Butmiru.

 

U prvoj trci, koju imate priliku pogledati u priloženom videu Imperia-Araberi, prvo mjesto je na stazi dugoj 1200 metara izborilo grlo Lenkoran 350. Drugo i treće mjesto je pripalo Lenkoran XII-8 i Gazalu.


Druga trka je donijela medalju domaćinima. Prvo je kroz cilj prošlo grlo Abbey’s Wedding, čiji je vlasnik Haris Ganić iz domaćeg konjičkog kluba Butmirski galop. U ovoj trci drugoplasirani je bio South Noor, a treći New Pirat.


Treća trka je bila na malo dužoj stazi, koja iznosi 1600 metara, a pobjedu je odnio Ferrari Twister. Drugoplasirani je bio Qngfu Panda, a treći Alan.


U četvroj, ujedno i najbitnijoj trci prvo mjesto je pripalo grlu Aliso. Nagradni fond je bio 5000 KM. Drugoplasirano i trećeplasirano grlo su bili Thunder Rock i Ghost STS.


Pobjednik u ovoj trci je nagradu dobio od načelnika Općine Ilidža koji je bio oduševljen povratkom konjičkih trka na butmirski hipodrom.


U prilogu pogledajte atmosferu na hipodromu i snimak prve trke u Butmiru nakon 12 godina.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!