fantastično finale

Senzacija na Wimbledonu: Alcaraz poslije drame i pet setova pobijedio Đokovića i osvojio drugi grand slam u karijeri!

Sport16.07.23, 20:06h

Senzacija na Wimbledonu: Alcaraz poslije drame i pet setova pobijedio Đokovića i osvojio drugi grand slam u karijeri!
U iscrpljujućoj i dramatičnoj završnici Alcaraz je stigao do velike pobjede... Uspio je poraziti i Novaka Đokovića na Wimbledonu, što je prvi put poslije deset godina nekome pošlo za rukom.

 

 

 

Carlos Alcaraz pobijedio je Novaka Đokovića 3:2 (1:6; 7:6; 6:1; 3:6; 6:4) poslije skoro pet sati tenisa i tako prvi put osvojio Wimbledon, a drugi grand slam u karijeri.

 

U meču punom preokreta Đoković je osvojio prvi set uvjerljivo sa 6:1, da bi naredna dva pripala Alcarazu sa 7:6 i 6:1. Potom se u četvrtom setu Đoković ponovo vraća i osvaja ga sa 6:3. Međutim posljednji set pripao je Špancu sa 6:4.

 

Đoković je pokušao da osvoji osmi trofej na londonskoj travi, peti u nizu, a ukupno 24. grand slam u karijeri, kojim bi potvrdio apsolutnu dominaciju.

 

Mladi Španac igrao je svoje prvo finale na londonskom grand slamu. Inače, ovo je njegov drugi gram slam u karijeri, nakon što je već osvojio US Open. Uspio je poraziti i Novaka Đokovića na Wimbledonu, što je prvi put poslije deset godina nekome pošlo za rukom.  

 

Osim toga, Alcaraz je postao treći najmlađi šampion u historiji Wimbledona izjednačivši se sa Šveđaninom Bjornom Borgom koji je imao 20 godina, dok Nijemac Boris Becker sa 17 godina ostaje najmlađi šampion turnira.

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još